Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
19.3.2024.
Potpisivanjem ugovora započela realizacija projekta PlanStart 2024. Galerija slika
IMG_5875.JPG IMG_5878.JPG IMG_5891.JPG IMG_5905.JPG IMG_5906.JPG IMG_5909.JPG IMG_5917.JPG IMG_5929.JPG IMG_5945.JPG IMG_5951.JPG IMG_5954.JPG IMG_5964.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 8
  • Cilj 17
Potpisivanjem ugovora između HGK - Županijske komore Split, Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu i poduzetnika koji sudjeluju u projektu PlanStart 2024 u ponedjeljak, 18. ožujka, službeno je započela realizacija ovogodišnjeg projekta PlanStart.

Projekt provode HGK - Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije s ciljem povezivanja malih poduzetnika sa sjedištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji sa studentima Sveučilišnog odjela, na način da studenti izrađuju poslovne planove za tvrtke odabrane putem Javnog poziva.

- Ovaj projekt, koji se pokazao vrlo korisnim i za naše poduzetnike i za studente, provodimo već osmi put. Projekt predstavlja win-win situaciju kako za poduzetnike tako i studente, jer
poduzetnicima omogućava besplatno dobivanje poslovnog plana, a studentima pruža iznimnu priliku da se okušaju u realnom sektoru i naučeno primjene u praksi, poručio je predsjednik HGK - Županijske komore Split Joze Tomaš.

Uz prvenstvenu svrhu dobivanja poslovnog plana, prijeko potrebnog i korisnog alata pri apliciranju za kredite, sredstva iz nacionalnih programa, a nerijetko i EU fondova, projekt poduzetnicima pruža i priliku za suradnju i upoznavanje kvalitetnog kadra te potencijalnih budućih zaposlenika.

Zadovoljstvo projektom i višegodišnjom uspješnom suradnjom iskazao je i pročelnik Sveučilišnog odjela za stručne studije dr. sc. Petar Pepur.
- Upravo zahvaljujući HGK, mogu istaknuti da smo mi na temelju ciljeva održivog razvoja u sklopu partnerstva do cilja napravili značajan iskorak, a to je da studentima dajemo priliku da se potvrde i u realnom sektoru, da svoja teorijska znanja potvrde kroz izradu poslovnih planova za male poduzetnike. Kroz projekt je do sada prošlo već par stotina studenata i povratne informacije su iznimno pozitivne, rekao je Pepur.

U ovogodišnjem projektu sudjelovat će predstavnici osam županijskih poslovnih subjekata iz različitih sektora, od poslovanja nekretninama, zapošljavanja strane radne snage, ribarstva, prodaje i servisa rashladne opreme, do područja kulturnih i obrazovnih politika te poljoprivrede i prehrambene tehnologije.

Projekt će završiti početkom lipnja kada će na završnoj manifestaciji poduzetnicima biti svečano uručeni poslovni planovi koje su izradili studentski timovi.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!