Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
25.9.2023.
Tanja Dragun s Medicinskog fakulteta pobjednica prvog izdanja Falling Walls Lab u Splitu! Galerija slika
IMG_0029.JPG IMG_0098.JPG IMG_0140.JPG IMG_0172.JPG IMG_0191.JPG IMG_0229.JPG IMG_0240.JPG IMG_0250.JPG IMG_9960.JPG IMG_9984.JPG IMG_9989.JPG

Ciljevi

  • Cilj 1
  • Cilj 2
  • Cilj 3
  • Cilj 4
  • Cilj 8
  • Cilj 9
  • Cilj 11
  • Cilj 12
  • Cilj 17

Splitsko izdanje Falling Walls natjecanja dobilo je svoju prvu pobjednicu, a riječ je o Tanji Dragun s Medicinskog fakulteta u Splitu koja je izlagala na temu “Breaking the wall of prediabetes progression”.

Naime, na Falling Walls Lab Split natjecanju u ponedjeljak, 25. rujna u Kinoteci Zlatna vrata u trominutnom izlaganju svoje ideje predstavilo je 9  studenata i mladih istraživača splitskog sveučilišta, a ocjenjivao ih je peteročlani stručni žiri u sastavu: prof. dr. sc.  Zoran Đogaš, prorektor za međunarodnu suradnju i suradnju s lokalnom zajednicom, prof. dr. sc. Igor Jerković, prorektor za znanost i kvalitetu, prof. dr. sc. Vlatka Škokić, Ekonomski fakultet sveučilišta u Splitu, prof.  dr. sc. Danica Ramljak, viša savjetnica za obrazovanje i znanost u Svjetskoj banc ii prof. dr. sc. Vlasta Bonačić-Koutecký, voditeljica Centra izvrsnosti za znanost i tehnologiju.

Pobjednica Tanja Dragun prvim mjestom zaslužila je i put u Berlin na završno natjecanje, kao i novčanu nagradu od 1500 eura Sveučilišta u Splitu. Drugo mjesto je pripalo Krešimiru Ruiću (Prirodoslovno-matematički fakultet) s temom “Breaking the wall of extreme sea level events”, kao i nagrada od 1000 eura, dok je treće mjesto i 500 eura osvojila Linda Lusic Kalcina (Filozofski i Medicinski fakultet) na temu “Breaking the wall of sleepless brain in a tech-driven world”.

Stručni žiri nije imao nimalo lak zadatak u ocjenjivanju, kako je ustvrdio pri proglašenju pobjednika prorektor Đogaš, čestitavši svim mladim znanstvenicima, koji su se prijavili na prvo natjecanje Falling Walls, na hrabrosti i inovativnim idejama.

Uz troje prvoplasiranih na ovom događanju koje se održava prvi put u Republici Hrvatskoj, i to na splitskom sveučilištu, sudjelovali su: Krešimir Dželalija (PMF) koji je izlagao na temu “Breaking the wall of inefficient scheduling”, Leon Čatipović (PMF) s temom “Breaking the wall of gappy ocean colour data”, Mia Dželalija (PMF) s temom “Breaking the wall of antibiotic resistance”, Ana Banovac (SOFZ) s temom “Breaking the wall of political polarization”, Nikolina Baumgartner (SOSM) s temom “Breaking the wall of bathing water pollution” i Maja Rončević (FFST) s temom  “Breaking the wall of discord through education”.

Falling walls međunarodna je zaklada sa sjedištem u Berlinu koja djeluje još od 1989. godine. 2011. godine osmislili su Falling Walls Labs te koristeći metaforu pada Berlinskog zida nude istraživačima u usponu mjesto za predstavljanje svojih inovativnih ideja, istraživačkih projekata i društvenih inicijativa u gradovima diljem svijeta.

Finalno natjecanje u Berlinu održat će se od 7. do 9. studenog, a našoj predstavnici želimo puno sreće!

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!