Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
15.3.2024.
Započeo tečaj trajnog medicinskog usavršavanja „Škola infektologije ST-2024“ Galerija slika
IMG_5763.JPG IMG_5768.JPG IMG_5772.JPG IMG_5775.JPG IMG_5792.JPG IMG_5795.JPG IMG_5797.JPG IMG_5803.JPG IMG_5808.JPG IMG_5810.JPG IMG_5811.JPG IMG_5820.JPG IMG_5826.JPG IMG_5833.JPG IMG_5845.JPG IMG_5853.JPG

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 4
  • Cilj 17
Tečaj trajnog medicinskog usavršavanja „Škola infektologije ST-2024“ na temu bolničkih infekcija, kojeg zajednički organiziraju Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu i Klinički bolnički centar Split svečano je otvoren u petak, 15. ožujka, u Zgradi tri fakulteta.

Tečaj je otvorio prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, koji se kao liječnik prisjetio svog rada u bolnici, odnosno rada u praksi istaknuvši na taj način važnost ove teme. Naglasio je kako se nada da će se na skupu odgovoriti na brojna pitanja, a vjeru u to pruža i bogato iskustvo koje u području imaju naši stručnjaci, već dokazani u brojnim situacijama primjerice u pandemiji COVID-19, s kojom su se uspješno nosili.

Doc. dr. sc. Slavica Dajak, pomoćnica ravnatelja KBC Split, pozdravila je suradnju sa Sveučilišnim odjelom zdravstvenih studija izrazivši duboko uvjerenje da će iz nje na ovom skupu proizaći iznimni rezultati. 

Prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman, pročelnica Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija, poželjela je svima dobrodošlicu kazavši kako je riječ o važnom i korisnom skupu s obzirom na relevantnost teme koja obuhvaća sve dionike u zdravstvenom sustavu.

Voditeljica Škole infektologije i predsjednica Organizacijskog odbora doc. dr. sc. Mirela Pavičić Ivelja, istaknula je da je u odnosu na lanjski skup ove godine napravljen iskorak, s temom koja zahtjeva multidisciplinarni pristup.

Uvodno je doc. dr. sc. Mario Podrug, član Organizacijskog odbora ustvrdio kako je tečaj namijenjen liječnicima i medicinskim sestrama zaposlenim u bolničkim i vanbolničkim ustanovama koji se u svom svakodnevnom radu susreću s rastućom problematikom prevencije i liječenja bolničkih infekcija, osobito onih uzrokovanih višestruko otpornim mikroorganizmima. Kroz multidisciplinarni pristup različitih specijalnosti prezentirat će se problematika optimalne dijagnostike i liječenja najčešćih i najkompleksnijih nozokomijalnih infekcija.
Neke od tema tečaja su: nove antimikrobne terapije, sepsa, bolnička pneumonija, postproceduralne infekcije, infekcije lokomotornog sustava, urinarne infekcije, prevencija bolničkih infekcija (uključujući krvlju prenosive infekcije-virusni hepatitisi, HIV).

Tečaj ima stručni i edukacijski karakter te se boduje prema pravilniku Hrvatske liječničke komore i Hrvatske komore medicinskih sestara.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!