Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
20.3.2024.
Izložba „Posveta sv. Jeronimu / Oprosti mi Bože, jer sam Dalmatinac“ u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Ciljevi

  • Cilj 11
  • Cilj 17
Od 21. ožujka do 4. travnja 2024. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu pogledajte izložbu radova 24 renomiranih hrvatskih umjetnika inspiriranih sv. Jeronimom.

Radovi koji će se moći vidjeti na izložbi rezultat su likovne kolonije „Sveti Jeronim“, koja se održala u okviru obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja Splitsko-dalmatinske županije u suorganizaciji Sveučilišta u Splitu. Tijekom trajanja kolonije, umjetnici su dali svoj likovni prikaz ovoga dalmatinskog sveca, čime se željelo istaknuti značaj kulturnoga i sakralnoga nasljeđa te baštinjenja lika i djela zaštitnika Splitsko-dalmatinske županije - sv. Jeronima.

Svoja djela nadahnuta svetim Jeronimom koja će biti prikazana na izložbi stvarali su umjetnici Goran Balić, Ana Marija Botteri, Duje Botteri, Josip Botteri Dini, Željko Bubalo, Alma Čače, Vladimir Davidenko, Nikola Džaja, Lili Gluić, Karin Grenc, Marko Gugić, Kažimir Hraste, Petar Jakelić, Kuzma Kovačić, Ivan Listeš, Đani Martinić, Duje Matetić, Zvonimir Mihanović, Matko Mijić, Tea Morić Šitum, Hrvoje Marko Peruzović, Dijana Iva Sesartić, Frane Šitum i Vice Tomasović.

O radovima, ali i baštinjenju djela sv. Jeronima govorit će profesor emeritus Josip Belamarić, ujedno i autor teksta izložbe, na svečanome otvorenju izložbe koje će se u NSK održati 21. ožujka.

Izložba se održava u organizaciji Splitsko-dalmatinske županije i suorganizaciji Sveučilišta u Splitu.

nsk.hr
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!