Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
21.3.2024.
Studenti i poslodavci oduševljeni manifestacijom Galerija slika
IMG_6251.JPG IMG_6252.JPG IMG_6258.JPG IMG_6260.JPG IMG_6270.JPG IMG_6281.JPG IMG_6285.JPG IMG_6291.JPG IMG_6299.JPG IMG_6313.JPG IMG_6314.JPG IMG_6322.JPG IMG_6329.JPG IMG_6330.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 8
  • Cilj 17
Događanje „Tvoj poslodavac“ u sklopu kojega su studenti imali priliku sudjelovati na predstavljanju poduzeća s kojima fakultet uspješno surađuje, upoznati se s potencijalnim poslodavcima i doznati više o mogućnostima razvoja karijere u navedenim poduzećima, uspješno je održano u srijedu, 20. ožujka, na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Prof. dr. sc. Danica Bakotić iz Centra za razvoj karijera pri Ekonomskom fakultetu izrazila je zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom koja se odvija drugu godinu zaredom, i to baš na inzistiranje poslodavaca, u dogovoru s kojima je odabran i datum održavanja.
- Ove godine na događaju sudjeluje ukupno 13 poslodavaca i gotovo 200 studenata. Uz predstavljanja tvrtki, održavaju se i radionice na kojima studenti rade na primjerima iz prakse. Prošle godine su studenti bili jako zadovoljni pa se među njima pročuo dobar glas - kazala je profesorica Bakotić.

I poslodavci su zadovoljni ovogodišnjim odazivom studenata, iz tvrtke „Viator“ su istaknuli kako na ovom događanju imaju priliku dodatno približiti mogućnosti koje im se nude kroz različite segmente poslovanja kao i organizacijsku kulturu koju tvrtka njeguje.

- Isto tako, studenti na licu mjesta imaju priliku prijaviti se za sve otvorene pozicije koje nudimo i ostvariti taj prvi kontakt koji je jako važan. Vjerujem da će ovaj projekt donijeti jednak, ako ne i bolji uspjeh u odnosu na prošlu godinu kada su nam se predstavili iznimno kvalitetni studenti koji su sada naši zadovoljni djelatnici - poručili su iz tvrtke „Viator“.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Splitu, izv. prof. dr. sc. Vinko Muštra istaknuo je kako je suradnja s gospodarstvom od iznimne važnosti za fakultet te da se kroz ovakve inicijative studentima pruža prilika za razvoj karijere već tijekom njihovog boravka na fakultetu.
- Ovo je samo jedan od načina kojim nastojimo povezati studente s poslovnim subjektima iz realnog sektora te im pružiti konkretne mogućnosti za uspješan i brz profesionalni razvoj. Ovim putem zahvaljujemo svim poduzećima koja su sudjelovala u ovom događaju i radujemo se nastavku uspješne suradnje u budućnosti - zaključio je dekan Muštra.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!