Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
14.12.2023.
Sveučilište u Splitu slavi život! Galerija slika
3.JPG 4.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG 14 (1).JPG 17.JPG 18.JPG IMG_3623 (1).JPG

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 17
Brojne žene, ali i muškarci, zablistali su na drugom izdanju humanitarne modne revije „Slavimo život“ koja se održala 13. prosinca u Sveučilišnoj galeriji. Sva prikupljena sredstva bit će donirana Udruzi Sanus, udruzi roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti.

Dizajner i novinar Šime Kovačević, modnu reviju posvetio je svojoj sestri Valentini i tako je ispričana još jedna modna bajka. Revija se sastojala iz dva dijela: prvi je bio posvećen njihovoj mladosti, vidjeli smo modele iz '80-ih i '90-ih godina, a drugi legendarnoj dizajnerici Coco Chanel „zato što sam vidio da veliki umjetnici upravo iz svojih nevolja stvaraju najveća djela“ - vidno preplavljen emocijama govorio je Šime Kovačević otkrivši nam zašto je ove godine odabrao Kampus za lokaciju:
- Ja sam studirao na Ekonomskom fakultetu, a moja sestra na Kemijsko-tehnološkom. Imajući te indekse u rukama mislili smo da ćemo osvojiti svijet, a ja nastavljam tu priču kroz ovu reviju -

kazao je Šime Kovačević.

Solidarnost i podršku ženama koje se bore s jednom od najsmrtonosnijih bolesti današnjice iskazao je prof. Nikša Jajac, prorektor za infrastrukturu Sveučilišta u Splitu čestitavši Šimi Kovačeviću i prije početka revije što je uspio okupiti ljude u ovako velikom broju:

- Želio bih se zahvaliti i Feđi Klariću iz dva razloga: prije svega što je Galerija divno uređena zahvaljujući njegovim fotografijama i drugo, što je za ovu prigodu podario jednu od svojih fotografija koja krasi dizajnersku torbu koju možete kupiti putem lutrije i tako donirati udruzi Sanus - kazao je prorektor Jajac.

- Od velike je važnosti raditi na edukaciji i podizanju svijesti kod svih nas, stoga nam je prvi cilj pomoći udruzi Sanus, ali i skrenuti pozornost na važnost redovitih pregled kod mladih ljudi zbog prevencije bolesti koja sve više pogađa tu populaciju - na početku večeri kazala je Helena Trze Jakelić, voditeljica Sveučilišne galerije.

Humanitarna modna revija „Slavimo život“ održala se u okviru humanitarne akcije „Darujmo svjetslost“ koja je pokrenuta u suradnji s Gradskim kotarom Split 3, Turističko-ugostiteljskom školom Split te lokalnom zajednicom.

U ulozi manekenki sjajne su bile i crvenim tapetom prodefilirale članice Udruge Caspera, žene oboljele i liječene od karcinoma, članice Udruge za palijativnu skrb Split, ali i osobe iz javnog, sportskog i kulturnog života grada Splita: Isabela Martinović, Marina Fernandez, Žana Marendić, Marinko Biškić, Ivan Temšić, Mirta Šurjak i Regina Zubanović te studenti i studentice splitskog Sveučilišta.

Emotivnu modnu večer svojim nastupima upotpunili su kvartet oboistica OŠ Lovro pl. Matačić, Omiš u sastavu: prof. Ana Mandić. Tonka Lelas, Lucia Grlanović i Ariana Mallak; klapa Partenca, glazbenik i profesor gitare Neno Munitić te DJ Karlo Dotur, Žana Marendić uz pratnju pijaniste Zorana Velića. Moderator programa bio je student Vjeko Krtolačić.

Zahvaljujemo ravnatelju Ivanu Žižiću i voditeljici Ureda ravnatelja, Adriani Hrstić iz Studentskog centra Split, sveučilišnom Radio Kampusu i voditeljici projekta, Ani Roki te Turističko-ugostiteljskoj školi i njihovoj profesorici Andrei Bilandžić koji su se odazvali i učinili ovu večer ugodnom i nezaboravnom.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!